Papierversnipperaar kopen?

Wat is een papierversnipperaar?

Een papierversnipperaar, ook wel papiervernietiger of shredder genoemd, is een toestel dat aan de hand van snijmessen papier versnippert zodat de tekst niet meer kan hersteld of gelezen worden.

Waarom zou ik een papierversnipperaar aankopen?

De hoofdreden waarom mensen een papierversnipperaar aankopen is om vertrouwelijke documenten zoals bijvoorbeeld bankafschriften, documenten eigen aan de firma, kredietkaarten, geheime informatie, … veilig te stellen van identiteitsfraude of identiteitsdiefstal.

Daarnaast wordt een papierversnipperaar ook ingezet om minder volume van papierafval te hebben. De papiermand wordt vervangen en alle gegevens worden, zoals het hoort, veilig weggegooid.

Hoe kies ik de beste papierversnipperaar?

Als u uzelf of uw bedrijf wilt beschermen tegen identiteitsfraude, zijn er enkele factoren waarmee u rekening moet houden bij de keuze van een papiervernietiger. Omdat er heel wat modellen in ons gamma worden aangeboden, met elk hun eigen kenmerken, is het belangrijk om een goede keuze te maken.

1. Waar wordt de papierversnipperaar gebruikt?

Een papierversnipperaar wordt zowel thuis als op kantoor gebruikt. Bij de keuze van een papierversnipperaar afgestemd op uw gebruik, is het belangrijk om met volgende zaken rekening te houden:

– Hoe lang moet de bedrijfscyclus zijn? Wat is de bedrijfscyclus?

De bedrijfscyclus is de duur waarop een papierversnipperaar continu kan versnipperen voordat het toestel even dient af te koelen. In grote kantoren maken dikwijls meerdere mensen gebruik van hetzelfde toestel en wordt er langer na elkaar versnipperd. Bij thuisgebruik of kleine kantoren komt een langdurig gebruik van het toestel minder of niet voor, dus hoeft de papierversnipperaar slechts enkele minuten te versnipperen.

– Hoe groot moet de doorvoercapaciteit zijn? Wat is de doorvoercapaciteit?

De doorvoercapaciteit is het aantal vel dat tegelijkertijd kan worden versnipperd. Hoe hoger de doorvoercapaciteit, hoe sneller u grote stapels papier kan versnipperen.

Wij bieden u een assortiment papierversnipperaars voor elk gebruik. Maak gebruik van de filters om de best passende papierversnipperaar voor u te vinden.

2. Welk veiligheidsniveau is er vereist? Wat is een veiligheidsniveau?

Het veiligheidsniveau bij papierversnipperaars betekent in welk formaat van snippers het papier wordt vernietigd. Het veiligheidsniveau hangt sterk af van de gevoeligheid van de documenten die u wilt versnipperen of vernietigen. Dit kan vaak sectorgerelateerd zijn. De veiligheid wordt gemeten in DIN. Hoe hoger het DIN-niveau, hoe kleiner de snippers, hoe moeilijker het is om documenten te herstellen en te lezen en hoe beter u beschermd bent tegen identiteitsfraude.

Snippers
Veiligheidsniveau
Omschrijving
Grootte van de snippers
Veiligheisdniveau DIN P-1 DIN P-2DIN P-1 & DIN P-2De vernietiging gebeurt in stroken en
biedt een basisbeveiliging voor documenten.
5,8 mm – ongeveer 36 stroken per A4
Veiligheidsniveau DIN P-3DIN P-3De vernietiging gebeurt in snippers.
Geschikt voor vertrouwelijke documenten.
De oorspronkelijke documenten zijn moeilijker
te herstellen en te lezen.
4 x 50mm – ongeveer 320 snipper per A4
Veiligheidsniveau DIN P-4DIN P-4De vernietiging gebeurt in snippers.
Geschikt voor vertrouwelijke documenten.
De oorspronkelijke documenten zijn moeilijker
te herstellen en te lezen.
4 x 38 mm – ongeveer 421 snippers per A4
Veiligheidsniveau DIN P-5DIN P-5De vernietiging gebeurt in microsnippers.
Geschikt voor gevoelige documenten.
Het oorspronkelijk document is onmogelijk
te herstellen en te lezen.
2 x 15 mm – ongeveer 2000 snippers per A4
Veiligheidsniveau DIN P-6DIN P-6De vernietiging gebeurt in super microsnippers.
Geschikt voor hoge veiligheidseisen,
zoals bij de overheid.
0,8 x 12 mm – ongeveer 6000 snippers per A4
Veiligheidsniveau DIN P-7DIN P-7De vernietiging gebeurt in high security microsnippers.
Geschikt voor strikt vertrouwelijke
documenten die volgens de hoogste veiligheidsmaatregelen dienen te worden vernietigd.
0,8 x 5 mm – ongeveer 15000 snippers per A4

Nadat u de kerneigenschappen voor uw papierversnipperaar heeft bepaald, kan u ook verder kijken naar de unieke en innovatieve eigenschappen die het werken met een papierversnipperaar versnellen en/of veiliger maken.

3. Welke eigenschappen aan de papierversnipperaar zouden uw werk aangenamer maken?

Kenmerk
Omschrijving
Herkenningssymbool
PapieropstoppingenDe 100% Jam Proof technologie van Fellowes is een geavanceerd, uniek kenmerk die niet alleen papieropstoppingen elimineert, maar ook op een krachtige manier zware opdrachten verwerkt. Bekijk de 100% Jam Proof technologie in actie.

De Jam-blocker technologie voorkomt papieropstoppingen. Bekijk de Jam-Blocker in actie.

   Jam Proof technologie eigenschap papierversnipperaars

Jam Blocker technologie eigenschap papierversnipperaar

Veiligheid

 

De papierversnipperaars van Fellowes bieden 2 verschillende niveaus van bescherming. Enerzijds de ‘Safety Lock’. Deze eigenschap zorgt ervoor dat de papierversnipperaar geblokkeerd wordt bij het uitschakelen. (Zo kunnen uw kinderen het toestel niet aanzetten).

Anderzijds is er ook de ‘SafeSense technologie’. Deze technologie zorgt ervoor dat de papierversnipperaar automatisch stilvalt wanneer de handen de invoeropening raken. Bekijk de SafeSense technologie in actie.

     Safety lock eigenschap papierversnipperaars

SafeSense technology eigenschap papierversnipperaars

EnergiebesparingDe papierversnipperaars van Fellowes bieden 2 vormen van energiebesparende technologieën. Er is een basis automatische modus die het toestel uitschakelt na een halfuur van inactiviteit (= Auto shut off) en een meer geavanceerde technologie die het energieverbruik tijdens het versnipperen reduceert, alsook uitschakelt na een periode van inactiviteit. (= Energie Savings System)   Automatisch uitschakelen eigenschap papierversnipperaars

Energy savings system

 

Hoe worden CD’s vernietigd met een papierversnipperaar?

Bepaalde toestellen kunnen meer dan alleen papier versnipperen. CD’s, kredietkaarten, paperclips en nietjes kunnen ook met een papierversnipperaar vernietigd worden. CD’s en DVD’s kunnen in 3 verschillende types ‘snippers’ vernietigd worden:

Voorbeeld
Benaming
Omschrijving
 CD's vernietigen DIN O-1DIN O-1De CD of DVD wordt in stroken vernietigd. Dit biedt een basisbeveiliging voor de leesbare, bedrukte kant van de CD of DVD.
 CD's vernietigen DIN O-2DIN O-2De CD of DVD wordt in fijnere stroken vernietigd. Bij deze vernietiging is het moeilijk om de leesbare, bedrukte kant van de CD of DVD te herstellen.
 CD's vernietigen DIN O-3DIN O-3De CD of DVD wordt in hele fijne stroken vernietigd. Deze vernietiging maakt het onmogelijk om de originele bedrukte kant alsnog te herstellen of te lezen.

Hoe worden kredietkaarten vernietigd?

Plastic kaarten zoals bijvoorbeeld oude kredietkaarten of klantenkaarten met onmiddellijk zichtbare persoonlijke gegevens, inkombadges, .. dienen vernietigd te worden om identiteitsfraude te voorkomen. Bepaalde papierversnipperaars hebben het vermogen om naast papier, ook kredietkaarten te vernietigen. Het vernietigen van kredietkaarten kan in 4 verschillende types voorkomen.

Voorbeeld
Benaming
Omschrijving
 kredietkaarten vernietigen DIN T-2DIN T-2De vernietiging van de kredietkaarten gebeurt in dikke stroken. Barcodes, QR codes of chips kunnen niet meer ingelezen worden. Bedrukte gegevens kunnen eventueel nog leesbaar zijn. Deze vernietiging biedt een basisbeveiliging voor uw kredietkaarten, klantenkaarten en andere persoonlijke verharde bardges.
 Kredietkaarten vernietigen DIN T-3DIN T-3De vernietiging van de kredietkaarten gebeurt in stroken. Barcodes, QR codes of chips kunnen niet meer ingelezen worden.
Bedrukte gegevens kunnen eventueel nog leesbaar zijn, maar het is moeilijker de originele kaart te herstellen.
 Kredietkaarten vernietigen DIN T-4DIN T-4De vernietiging van de kredietkaarten gebeurt in smalle stroken. Barcodes, QR codes en chips kunnen niet meer ingelezen worden. Bedrukte gegevens zoals uw naam, rijksregisternummer, enz. zijn moeilijk te herstellen en te lezen.
 kredietkaarten vernietigen DIN T-5DIN T-5De vernietiging gebeurt in snippers. Zowel de gegevens op barcodes, QR codes of chips als de bedrukte gegevens zoals de naam, rijksregisternummer, enz kunnen niet meer hersteld of gelezen worden. Deze vernietiging biedt een absolute, veilige manier om kredietkaarten te vernietigen.

Wat veroorzaakt een papieropstopping?

Een vaak voorkomende ergernis bij gebruikers van een papierversnipperaar is het vastlopen van papier. Als er een papieropstopping optreedt, is dit meestal altijd te wijten aan de papierinvoer: bijvoorbeeld het teveel invoeren van papier, verkeerde invoer van papier en of te snel invoeren van papier in de papierversnipperaar. Door bewust om te gaan met deze veel voorkomende fouten en een papierversnipperaar te kiezen met de juiste anti – jam technologieën, kunt u het versnipperen van papier als een zorgeloze taak zien.

  • Een teveel aan ingevoerd papier: Wanneer er teveel papier wordt ingevoerd, kan dit leiden tot papieropstoppingen. Houd rekening met de maximale invoer – of doorvoercapaciteit van uw toestel. Zo kan u papieropstoppingen voorkomen. Daarnaast kan u dit ook voorkomen door te kiezen voor een papierversnipperaar met een ‘jam’-preventiesysteem zoals de 100% Jam proof technologie of de Jam Blocker. Deze technologieën geven automatisch aan wanneer te veel papier wordt ingevoerd en voorkomen bijgevolg de vervelende papieropstoppingen.
  • Gekreukt papier: Het invoeren van gekreukt, geplooid of gerimpeld papier kan ook leiden tot papieropstoppingen. Een papierversnipperaar met een anti-jam preventiesysteem werkt bovendien wél krachtig door bij het invoeren van gekreukt papier – of laat het document terugkeren zodat het kan worden verwijderd – zodat een papieropstopping geëlimineerd wordt.
  • Het te snel invoeren van papier: Een te snelle invoer van papier in de invoeropening wordt veroorzaakt wanneer een nieuwe stapel papier wordt ingeladen wanneer de papierversnipperaar nog niet klaar is met het vernietigen van de vorige stapel. Papierversnipperaars met een anti-jam preventiesysteem detecteren dit probleem en zetten het proces even stop zodat het overtollige papier – voordat er een papieropstopping plaatsvindt – kan worden weggehaald.

Kan ik ook nietjes en paperclips vernietigen?

Bepaalde toestellen laten toe om ook nietjes, paperclips, kredietkaarten, CD’s en DVD’s te vernietigen. Bij deze toestellen is het dus niet nodig om alvorens te vernietigen, de nietjes of de paperclips te verwijderen. Houd rekening met deze unieke eigenschap bij het kiezen van uw papierversnipperaar indien u vaak gebundelde documenten dient te vernietigen.

Kan ik alle formaten van papier versnipperen?

Alle papierversnipperaars zijn geschikt voor het versnipperen van papier tot een A4-formaat. Bepaalde modellen hebben een grotere invoerbreedte dan standaardmodellen, waardoor het mogelijk is om ook grotere formaten, zoals A3-papier, te versnipperen.

Indien u vaak grote documenten dient te vernietigen, houd hier dan rekening mee in de keuze van uw papierversnipperaar. Maak gebruik van de filters om snel tot de papierversnipperaar te komen die het best is afgestemd op uw gebruik.

Wat is een automatische papierversnipperaar?

Een automatische papierversnipperaar is een toestel waarin men een volledige pak A4-vellen kan inleggen die automatisch versnipperd wordt, zonder verdere menselijke tussenkomst. Hierdoor kan u sneller grote pakken papier vernietigen, zonder uren aan het toestel door te brengen.

Wat zijn de voordelen van een automatische papierversnipperaar?

Met een automatische papierversnipperaar kan u heel wat tijd besparen en vergemakkelijkt u bovendien ook uw werk. Terwijl het toestel uw documenten vernietigt, kan u verder werken aan taken die prioritair zijn. Wat de automatische papierversnipperaars voornamelijk superieur maken, zijn de autofeed technologieën. Deze technologieën zorgen ervoor dat u stapels papier in de invoerbak kan leggen, zonder vooraf de nietjes of paperclips te verwijderen. Zelfs gekreukt papier is geen enkel probleem voor deze krachtige machines. De automatische papierversnipperaars bieden tijdsbesparende innovaties, ongeacht de opdracht, en verhogen tegelijkertijd de productiviteit. Het vernietigen gebeurt sneller dan met een gewone papierversnipperaar of bij een externe vernietigingsfirma. Win-Win!

Welke automatische papierversnipperaar is het meest geschikt voor u?

De AutoMax 500C en AutoMax 300C beschikken over de eigenschappen: JamGuard System, SilentShred, Sleep mode en Smart lock.

De AutoMax 200C en de AutoMax 130C beschikken over de eigenschappen: Auto Reverse, Silent Shred en Sleep mode.

  • Jam Guard System = Deze technologie voorkomt onderbrekingen tijdens het vernietigen voor prestaties zonder vastlopen.
  • Smart Lock™ = Deze eigenschap blokkeert de invoerlade bij elke cyclus van vernietigen zodat vertrouwelijke informatie beschermd wordt.
  • SilentShred™ = Deze technologie staat garant voor een ultrastille werking op gedeelde werkplekken.
  • SleepMode = Het toestel schakelt automatisch uit na een periode van inactiviteit, dit vermindert het energieverbruik.
  • AutoReverse = Deze eigenschap zorgt ervoor dat de messen stoppen en automatisch achteruit draaien wanneer papier dreigt vast te lopen.

PS: Werken wordt zoveel leuker!

Als eerste hulplijn bij kantoorproblemen weten wij als geen ander wat er leeft in de Belgische kantoren. En geloof me, dat is veel meer dan werk alleen! Daarom onthullen wij maar liefst: 50 slimme tips & tricks om je werkleven makkelijker en leuker te maken.

Want er is meer in het leven dan werken alleen, toch?

Nu downloaden: