Glazen magneetbord kopen? Ontdek alle kleuren en formaten!

Wat is een glazen magneetbord?

Een glazen magneetbord durven wij ook wel eens ‘een veredeld whiteboard’ te noemen. Hoe we aan deze term komen, wordt u meteen duidelijk in de loop van dit artikel. Weet ons gerust te zeggen, na het lezen, als u onze mening deelt. Een glazen magneetbord, of korter gezegd een glasbord, wordt voornamelijk ingezet als modern interieurobject waarmee u extra stijl kan geven aan uw ruimte. Dankzij hun hoge esthetische waarde (voornamelijk door het hoogglanzend oppervlak) maakt u keer op keer een goede indruk op uw bezoekers of gasten. Het bord oogt stijlvol en professioneel en kan zowel thuis als op kantoor worden opgehangen. Daarnaast worden ze ook vaak gebruikt op beurzen, conferenties of in de horeca – om bijvoorbeeld het menu te presenteren.

Waarvoor kan ik een glazen magneetbord gebruiken?Glazen magneetbord rood

Glazen magneetborden zijn beschrijfbaar, afveegbaar en magnetisch. Naast de pure esthetische functie kunnen de glazen magneetborden gebruikt worden voor verschillende gebruiksdoelen. Ze kunnen gebruikt worden als plan – of informatiebord, maar evengoed als projectiescherm om een vergadering in goede banen te leiden, met net dat tikkeltje extra uitstraling. De effen borden in felle kleuren en de borden met een designstructuur zijn de populairste. Daarnaast bestaat er ook een planbord, te gebruiken om bijvoorbeeld uw week te organiseren.

In welke kleuren is een glazen magneetbord verkrijgbaar?

Een glazen magneetbord is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Rood, blauw, wit, zwart, geel, turquoise, roze, taupe, groen, bruin, … enzovoort. Bekijk hier ons assortiment en maak gebruik van de filters, die u links terugvindt, om uw gewenste kleur terug te vinden.

Wat moet ik mij voorstellen bij de designstructuren van een glazen magneetbord?

Glazen magneetbord leisteen designNaast de heldere effen kleuren, zijn er ook verschillende designstructuren te verkrijgen. Deze designs zorgen voor nog net dat tikkeltje extra en geven uw woonkamer, kantoorruimte, vergaderzaal of horecazaak een sterk karakter.

De troeven van het natuurlijke uitzicht van bouwmaterialen blijven niet langer beperkt tot de buitenkant van een gebouw. Beton, leisteen, hout en andere natuurlijke materialen hebben al een tijdje hun weg gevonden naar de binnenhuisarchitectuur. Deze materialen zijn dan ook verwerkt in onze glazen magneetborden, om als extra eyecatcher te gebruiken. Omwille van de natuurlijke look kunnen deze borden met verschillende interieurstijlen gecombineerd worden, zowel modern als iets klassieker.

Woont u in een moderne loft met enkele kleuraccenten? Of mag het design nog verrassender voor u overkomen? Kies dan voor een futuristisch design in het zwart, wit, goud, zilver, koper of brons. U merkt het, ook hierin vindt u een kleur die perfect combineert met uw huidig interieur.

Welke stiften moet ik gebruiken bij een glazen magneetbord?

Glazen magneetbord krijtstiften
Ons populairste merk in de glazen magneetborden, Sigel, biedt sublieme accessoires aan, als perfecte aanvulling op de borden. De glazen magneetborden zijn beschrijfbaar met krijtstiften (op waterbasis), maar ook met klassieke glasbord markeerstiften (met inkt). Voor een optimaal eindresultaat raden wij u aan de krijtmarkers van Sigel te gebruiken. Deze krijtmarkers zijn verkrijgbaar in het zwart, wit, roze, blauw, groen en geel en bestaan in verschillende schrijfdiktes.

Mag ik gewone magneten gebruiken op een glazen magneetbord?

Kleine magneten, bijvoorbeeld voor de frigo, zijn niet sterk genoeg voor een glasbord. Daarom ontwierp Sigel extra sterke magneten, met een mooi productdesign, verkrijgbaar in verschillende magneetsterktes. De verschillende magneetkrachten zorgen voor nieuwe toepassingsmogelijkheden: het ophangen van brieven, flyers, folders, documenten van groot formaat, is geen enkel probleem. Zowel de glazen magneet borden als de magneten hebben een design award op hun naam staan, dus samen zorgen ze voor een prachtige combinatie.Glazen magneetbord super sterke magneten

Wat is het verschil tussen een glazen magneetbord en een whiteboard?

Het effect dat een glazen magneetbord doet met een ruimte is eigenlijk niet te vergelijken met een standaard whiteboard. Een whiteboard wordt puur functioneel gebruikt, om belangrijke notities bij te houden, om korte schetsen te maken, om een mededeling mee te geven aan alle werknemers, om een vergadering te begeleiden, … enzovoort. Het schrijfoppervlak van een whiteboard is gemaakt van wit emaille, een materiaal die bestand is tegen intensief en langdurig gebruik. Een whiteboard moet u droog reinigen, omdat stiften anders niet meer optimaal werken. Een glazen magneetbord is gemaakt uit gehard veiligheidsglas die u kan beschrijven met een krijtmarker of markeerstift en vervolgens nat of droog kan reinigen. Glasborden zijn ook geschikt voor projecties, aantekeningen, schetsen, enz … maar hebben naast deze gebruiksfunctie een hoge esthetische waarde.

Hoe reinig ik een glazen magneetbord?

Glazen magneetborden kunnen zowel droog als nat gereinigd worden, al naargelang uw voorkeur. U kan kiezen voor een bijhorende reinigingsdoek of een bordenwisser.

Kan ik een glazen magneetbord ook laten personaliseren?

Ja, sinds kort kunnen de glazen magneetbord gepersonaliseerd worden met logo en tekst. De positie en de grootte kan u volledig zelf bepalen. Neem contact op met ons voor meer informatie of voor het aanleveren van uw gegevens: dbs@dbs.be

Heb ik recht op garantie ?

De Sigel glazen magneetborden scoren de hoogste punten op vlak van kwaliteit en veiligheid. Wij geven 25 jaar garantie op de vlekkeloze beschrijfbaarheid en afveegbaarheid van het hoogglanzend oppervlak. Gebruik bij voorkeur de accessoires van Sigel om van een nog langere levensduur te kunnen genieten. Zo blijft het glazen magneetbord ook langdurig beschrijfbaar en vrij van vlekken. Naast een lange garantie, bieden de glasborden van Sigel u ook de hoogste veiligheid. Het speciaal ophangsysteem is door de TÜV getest en overtuigt van de hoogste veiligheid en sublieme kwaliteit. Bovendien zorgt het ESG-veiligheidsglas ervoor dat het glas bij breuk in kleine stompe kruimeltjes uit elkaar valt. Hiermee is opnieuw de absolute veiligheid gegarandeerd.

  • Door TÜV en GS geteste productveiligheid
  • Door TÜV getest randloos ophangsysteem
  • Hoogwaardig, gehard veiligheidsglas van ESG (EN 12150-1)
  • De siliconevoetjes zorgen voor stevigheid bij het beschrijven van het bord

Hoe hang ik een glazen magneetbord op?

De glazen magneetborden beschikken over een rand – en houderloos ophangsysteem, waardoor het bord een zwevend 3D effect verkrijgt. Bovenop het hoogglanzend oppervlak, zorgt dit voor een prachtig interieurobject aan uw muur.

Montage-voorschriften

  1. Zorg ervoor dat u niet in leidingen van stroom, water of gas boort voor de montage
  2. Let op dat het glazen magneetbord niet op scherpe voorwerpen en harde ondergrond wordt gelegd. Plaats het bord even op een zachte doek.
  3. Het glazen magneetbord kan uitsluitend op een rechte wand gemonteerd worden.

Montage:

Het glazen magneetbord kan zowel horizontaal of verticaal worden opgehangen, al naargelang uw voorkeur. In de verpakking vindt u een boorsjabloon terug, zodat u op voorhand eenvoudig kan aanduiden waar er moet geboord worden. De wandbevestiging gebeurt door middel van pluggen en schroeven.TIP: Controleer op voorhand of de wandbevestiging waterpas staan. Mocht dit niet het geval zijn, vindt u een lange lat terug in de verpakking waarmee u de afstand nog kan corrigeren. Door lichtjes aan de schroef te draaien, krijgt u de wandbevestiging perfect waterpas.

Afhankelijk van welk glazen magneetbord u heeft, zijn er twee tot zes ophangpunten aanwezig op de achterzijde. In ieder ophangpunt bevinden zich 2 uitsparingen: belangrijk om weten is dat de wandbevestiging altijd in de bovenste uitsparing gestoken worden. De wandbevestigingen moeten in het midden van het ophangpunt bevestigd worden. Schuif het bord van boven naar beneden en zorg ervoor dat de wandbevestiging in de ophangpunten vallen zodat het bord gefixeerd wordt. Zorg ervoor dat het bord op 2 ophangpunten bevestigd is en controleer of het bord stevig genoeg vasthangt voordat u het bord loslaat. De siliconevoetjes zorgen ervoor dat het bord niet wiebelt bij het schrijven.Bij onze grote glazen magneetborden vindt u in de verpakking een handgreep terug, dit maakt het optillen en bevestigen eenvoudiger.

2 ophangpunten:

glazen magneetbord ophangen

4 ophangpunten:

glazen magneetbord ophangen

6 ophangpunten: 

glazen magneetbord ophangen

Magnetische ophanging: boorafstanden

glazen magneetborden ophangen

PS: Werken wordt zoveel leuker!

Als eerste hulplijn bij kantoorproblemen weten wij als geen ander wat er leeft in de Belgische kantoren. En geloof me, dat is veel meer dan werk alleen! Daarom onthullen wij maar liefst: 50 slimme tips & tricks om je werkleven makkelijker en leuker te maken.

Want er is meer in het leven dan werken alleen, toch?

Nu downloaden: