Geldtelweegschaal kopen? Hoe werkt een geldtelweegschaal?

Wat is een geldtelweegschaal?

Een geldtelweegschaal is een toestel die zowel biljetten als munten telt op basis van gewicht. Op dit moment is dit het enige toestel die zowel biljetten als munten kan tellen.

Hoe gebeurt de telling op basis van gewicht?geld tellen op basis van gewicht

Onze geldtelweegschalen zijn uitgerust met weegcellen, dit zijn exact gekalibreerde sensoren die een elektrisch signaal produceren waarvan de sterkte nauw gerelateerd is met de op de weegschaal uitgeoefende kracht. Ieder gewicht van elk muntstuk en coupure van de ondersteunde valuta zit opgeslagen in het geheugen van de geldtelweegschaal. Op die manier wordt het aantal biljetten en/of biljetten op de weegschaal snel en juist berekend.

Hoe betrouwbaar is de telling op basis van gewicht?

Geld tellen op basis van gewicht is een uiterst snelle, efficiënte, nauwkeurige en bewezen manier om munten en biljetten te tellen. De telling op basis van gewicht van de muntstukken en biljetten is 100% betrouwbaar, gezien er heel wat complexe en geavanceerde berekeningen bij komen kijken. Het gewicht van bankbiljetten en muntstukken wijkt doorgaans altijd een beetje af van het standaardgewicht. Bijvoorbeeld: oude biljetten wegen net een tikkeltje meer dan nieuwe biljetten omdat er een dunne laag vuil en vet kan op zitten door het verhandelen. De geldtelweegschaal Safescan 6155 bevat gewichtstabellen die samengesteld zijn aan de hand van stapels nieuwe en oude biljetten en munten. Vervolgens worde deze referentiegewichten door ingewikkelde algoritmes toegepast op items die op de weegschaal liggen. Op die manier kent u op een efficiënte en 100% betrouwbare manier het aantal biljetten of munten.

Hoe snel kan een geldtelweegschaal tellen?

Een geldtelweegschaal werkt bijzonder snel:

  • 6 x zo snel als handmatig tellenkassa tellen met een geldtelweegschaal
  • > 2 x zo snel als tellen met een afzonderlijke biljetten – en muntenteller
Bovendien kunnen onze slimme accessoires u nog meer tijd besparen: De geldtelweegschaal Safescan 6185 is zodanig geprogrammeerd dat hij de uitneembare bakjes (4617CC en 4141CC voor gebruik met de kassalades van Safescan) onmiddellijk herkent. Plaats de muntbakjes van de kassa rechtstreeks op de weegschaal en u weet binnen de minuut de inhoud van uw kassa!

Waarom zou ik kiezen voor een geldtelweegschaal?

Geldtelweegschalen bieden u onnoemelijk veel functies en voordelen ten opzichte van aparte biljetten – en muntentellers. Geldtelweegschalen kunnen :

  • Biljetten én munten tellen
  • Vouchers, coupons, penningen en chips tellen
  • Gegevens labelen met een tijdstip en referentienummer
  • Handmatig ingevoerde waarden van creditcards en cheques accepteren
  • Gegevens exporteren naar software voor geldverwerking

Kort gezegd: geldtelweegschalen zijn de ultieme all-in-one geldtelmachines

PS: Werken wordt zoveel leuker!

Als eerste hulplijn bij kantoorproblemen weten wij als geen ander wat er leeft in de Belgische kantoren. En geloof me, dat is veel meer dan werk alleen! Daarom onthullen wij maar liefst: 50 slimme tips & tricks om je werkleven makkelijker en leuker te maken.

Want er is meer in het leven dan werken alleen, toch?

Nu downloaden: