Wat is een geldtelmachine? Wat doet het?

Wat is een geldtelmachine?

Een geldtelmachine is een toestel waarmee u op een heel snelle en efficiënte manier automatisch biljetten of munten kan tellen. Een geldtelmachine kan tegen hoge snelheden uw kassa tellen, wat niet alleen een aanzienlijke tijdswinst oplevert, maar ook 100% zekerheid over de juistheid van uw kassa én over de echtheid van uw biljetten. Want naast biljetten tellen, controleren ook bepaalde toestellen de echtheid van het biljet. Deze geldtelmachines zijn uitgerust met één of meerdere controlemechanismen tegen vals geld, waarbij de machine stopt met tellen of een signaal geeft bij een verdacht biljet. Na het tellen worden de telresultaten weergegeven op een LCD scherm.

Bestaat er een geldtelmachine die zowel biljetten als munten kan tellen?geldtelmachine geldtelweegschaal

De enige geldtelmachine die zowel munten als biljetten kunnen tellen zijn de geldtelweegschalen. Bij deze toestellen gebeurt de telling op basis van gewicht. Wenst u meer te weten over de geldtelweegschalen? U vindt het hier terug. Naast de geldtelmachines op basis van gewicht, bestaat er nog geen toestel die zowel biljetten als munten kan tellen.

Welke soorten geldtelmachines bestaan er? Welk toestel is het meest geschikt voor mij?

Wees ervan bewust dat muntentellers enkel munten kunnen tellen en biljettentellers enkel biljetten. Moet u vaak uw kassa tellen met de combinatie van de twee? Ga dan voor een geldtelweegschaal die compatibel is met de kassalades van Safescan. Kom via dit artikel alles te weten over geldtelweegschalen, de betrouwbaarheid en de snelheid waarmee u uw kassa kan opmaken.

PS: Werken wordt zoveel leuker!

Als eerste hulplijn bij kantoorproblemen weten wij als geen ander wat er leeft in de Belgische kantoren. En geloof me, dat is veel meer dan werk alleen! Daarom onthullen wij maar liefst: 50 slimme tips & tricks om je werkleven makkelijker en leuker te maken.

Want er is meer in het leven dan werken alleen, toch?

Nu downloaden: