Biljettenteller – hoe werkt dit? Welk type is goed voor mij?

Wat is een biljettenteller?

Een biljettenteller is een toestel waarmee u automatisch bankbiljetten kan tellen. Op die manier wordt uw kassa niet alleen super vlug en efficiënt geteld, maar worden uw bankbiljetten ook netjes in gelijke stapels verdeeld en bent u 100% zeker over de juistheid van uw kassa én over de echtheid van de biljetten. Want naast geavanceerde telmechanismen, beschikken bepaalde toestellen ook over eigenschappen om valse biljetten te herkennen.

Welke functies kan ik gebruiken bij een biljettenteller?

Onze eenvoudige biljettentellers vertellen u ‘enkel’ de hoeveelheid biljetten en het totaal bedrag dat u heeft ingevoerd. ‘Enkel’ is natuurlijk een relatief begrip, want het tellen met een biljettenteller gaat onnoemelijk snel en efficiënt.

Onze geavanceerde biljettentellers maken het u nóg makkelijker. De biljettentellers van de serie 2200 – 2600 zijn standaard voorzien van een optelfunctie waardoor het mogelijk is om verschillende stapels biljetten bij elkaar op te tellen. Deze modellen beschikken ook over een batchfunctie, een functie die automatisch pauzeert wanneer het ingestelde aantal biljetten bereikt is. Zo kan u op een snelle manier gelijke stapels biljetten sorteren, uw kassa invullen of bankstortingen voorbereiden.

Onze ‘top’-biljettenteller biedt u de uitgebreide functionaliteiten om vals geld te detecteren, alsook het tellen van ongesorteerde biljetten. Benieuwd naar dit supertoestel? Kom er hier alles over te weten: Safescan 2665S.

Hoe telt een biljettenteller mijn biljetten?hoe-telt-biljettenteller-bankbiljetten

  1. Wanneer u een stapel bankbiljetten plaatst in de invoerbak, wordt een invoerrol geactiveerd
  2. Deze rol begint te draaien, waardoor het biljet, naar een tweede, sneller draaiende rol wordt geleid
  3. De speciale flenzen aan beide kanten van deze rol genereert wat frictie, zodat er maar één biljet tegelijkertijd kan worden ingevoerd
  4. Daarna worden de biljetten van elkaar gescheiden, waarna ze langs een optische sensor passeren
  5. Deze optische sensor telt de biljetten en bepaalt ook de waarde hiervan (indien deze functie beschikbaar is op het toestel)
  6. Tot slot vallen de getelde biljetten in de uitvoerbak, vooraan de biljettenteller.

Wat is het verschil tussen voor – en achterladers?

Bij biljettentellers bestaan er 2 verschillende soorten van invoer. Er zijn toestellen met een voorlader en toestellen met een achterlader. Bij beide systemen bevindt de invoerbak zich bovenop het toestel.

Een voorlader: u plaatst de biljetten horizontaal (plat), die u het voordeel biedt dat u kan blijven biljetten invoeren, wat de verwerking aanzienlijk versnelt.

Een achterlader: u plaatst de stapel biljetten verticaal (op de zijkant) en kan u tijdens het tellen geen biljetten blijven invoeren.

Hoe gebeurt de controle op echtheid bij een biljettenteller?

Een aantal geïntegreerde sensoren controleren de bankbiljetten terwijl ze door de machine geleid worden. Onze instapmodellen die deze functie aanbieden controleren enkel op UV-kenmerken.

Geavanceerdere biljettentellers controleren naast UV-kenmerken ook op magnetische kenmerken en afmetingen van het biljet.

Tot slot kan u ook kiezen voor onze meest geavanceerde biljettentellers die ook nog eens controleren op infrarode en holografische eigenschappen. Deze biljettentellers staan garant voor de hoogste betrouwbaarheid.

Wenst u meer informatie over vals geld detectie? Vind er alles over in dit artikel.

Moeten de biljetten gesorteerd zijn per soort voor ik ze laat tellen door mijn biljettenteller?

Dat hangt af van uw toestel. Alle biljettentellers kunnen overweg met stapels gesorteerde biljetten. Deze stapels worden dan met behulp van een optische sensor geteld terwijl ze door de machine rollen.

Ons topmodel in de biljettentellers, de Safescan 2665S, kan ook ongesorteerde stapels biljetten tellen van 1 valuta, d.w.z. een stapel biljetten met € 5, € 10, € 20, € 50, … door elkaar. Met deze biljettenteller bespaart u nog eens zoveel tijd. Let bij de aankoop van uw biljettenteller op over welke functie het beschikt.

PS: Werken wordt zoveel leuker!

Als eerste hulplijn bij kantoorproblemen weten wij als geen ander wat er leeft in de Belgische kantoren. En geloof me, dat is veel meer dan werk alleen! Daarom onthullen wij maar liefst: 50 slimme tips & tricks om je werkleven makkelijker en leuker te maken.

Want er is meer in het leven dan werken alleen, toch?

Nu downloaden: